Biografie

Yassine Salihine

Yassine SalihineYassine Salihine (1976) is sinds eind 2005 infographics redacteur van NRC Next. Na zijn studie televisiejournalistiek in Tilburg heeft hij bijna voor alle types media gewerkt, waaronder het ANP, de KRO en het Algemeen Dagblad. Met name voor die laatste krant heeft hij prachtige en heldere infografics gemaakt, over de gijzeling in Beslan, over omgangsvormen op het werk, maar bijvoorbeeld ook over skateboarden. Yassine Salihine kreeg in 1999 de El Hizjra Literatuurprijs voor poëzie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met schilderen en dichten.

Links:

LinkedIn profiel
Biografie Yassine Salihine bij Uitgeverij Holland
Yassine Salihine op NRC Next
Yassine Salihine bij het NK Poetry Slam Utrecht, 2008 (video)

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk