Biografie

Judith Moerman

Judith MoermanJudith Moerman werkt sinds 2004 op de nieuwsredactie van Omroep West. Eerder was ze verbonden aan de Evangelische Omroep, waar ze na haar afstuderen tijdelijk ging werken als redacteur/verslaggever voor Radio 1. Eind 2008 rolde ze min of meer toevallig de onderzoeksjournalistiek in. Vanaf toen heeft ze zich sterk gemaakt voor meer onderzoeks- journalistiek bij de omroep.
Omroep West heeft geen vaste bezetting op de onderzoeks- redactie; wel is er sinds begin 2010 structureel geld gereserveerd voor achtergrond- en onderzoeksjournalistiek op projectbasis. Alle medewerkers kunnen hier plannen en ideeën voor aanleveren. Dat heeft het afgelopen jaar heel verschillende nieuwsverhalen opgeleverd, op het gebied van onder meer milieu, gezondheidszorg en (brand)veiligheid.
Eind 2003 is Judith afgestudeerd op samenwerking tussen verschillende typen lokale media. Sinds de middelbare school is ze als vrijwilliger verbonden aan een lokale omroep, waar ze op dit moment onder meer trainingen geeft.
Bij de VVOJ maakt ze deel uit van de kersverse werkgroep voor regionale & lokale journalisten, opgericht in 2010 onder aanvoering van Michel Robles.

Links:

LinkedIn profiel

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk