Biografie

Judith Moerman

Judith MoermanJudith Moerman werkt sinds 2004 op de nieuwsredactie van Omroep West. Eerder was ze verbonden aan de Evangelische Omroep, waar ze na haar afstuderen tijdelijk ging werken als redacteur/verslaggever voor Radio 1. Eind 2008 rolde ze min of meer toevallig de onderzoeksjournalistiek in. Vanaf toen heeft ze zich sterk gemaakt voor meer onderzoeks- journalistiek bij de omroep.
Omroep West heeft geen vaste bezetting op de onderzoeks- redactie; wel is er sinds begin 2010 structureel geld gereserveerd voor achtergrond- en onderzoeksjournalistiek op projectbasis. Alle medewerkers kunnen hier plannen en ideeën voor aanleveren. Dat heeft het afgelopen jaar heel verschillende nieuwsverhalen opgeleverd, op het gebied van onder meer milieu, gezondheidszorg en (brand)veiligheid.
Eind 2003 is Judith afgestudeerd op samenwerking tussen verschillende typen lokale media. Sinds de middelbare school is ze als vrijwilliger verbonden aan een lokale omroep, waar ze op dit moment onder meer trainingen geeft.
Bij de VVOJ maakt ze deel uit van de kersverse werkgroep voor regionale & lokale journalisten, opgericht in 2010 onder aanvoering van Michel Robles.

Links:

LinkedIn profiel

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk