Biografie

Wim vanden Eynde

Wim Van den Eynde (1966) is burgerlijk ingenieur-architect en studeerde nadien Politieke en Sociale Wetenschappen (beiden aan de KUL). Als freelance reporter maakt sinds 1996 reporta- ges voor NV De Wereld, De Wereld Is Klein, Ieder Zijn Wereld, Spots (CANVAS). Sinds 2001 is hij journalist voor Koppen (TV1, VRT)
Samen met Peter Brems is Wim van den Eynde genomineerd voor De Loep 2010 met zijn documentaire Bloedantiek uitgezonden door VRT Panorama. In de documentaire die de twee maakten met verborgen camera, volgen zij de handel in gestolen antiek vanuit Afghanistan tot in Brusselse antiquariaten.
Voor Bloedantiek kregen Brems en Van den Eynde eerder al de Dexia Persprijs.
Links:
Bloedantiek, Gazet van Antwerpen
Wim van den Eynde over onderzoeksjournalistiek (video), VVOJ09
Vijf VRT producties genomineerd voor de Prix Europa 2010

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk