Biografie

Han Soete

Han SoeteHan Soete (1968) is een Vlaamse activistische Internetjournalist, industrieel vormgever en webdesigner. Afgestudeerd aan het Antwerpse Henry Van de Velde-instituut – tegenwoordig de Hogeschool Antwerpen – geeft hij technische en inhoudelijke ondersteuning aan Indymedia.
In 2004 verscheen van zijn hand Handboek media-activisme: Don’t hate the media, be the media!. Het was het eerste Nederlandstalig boek dat gebruik maakte van een zogeheten Creative Commons licentie. Het boek verscheen volledig op de media-activisme website.
Samen met collega Christophe Callewaert redigeerde Soete tevens een boek geschreven door onder andere de oprichter van de anti-democratische en anti-Europese Arabisch Europese Liga, de Libanees Diyab Abou Jahjah. Het boek, RESIST! Veel meer dan een cultuurschok, verscheen in 2003.
Links:
De Wereld Morgen
Foto’s van Han Soete
Han Soete op Twitter

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk