Nieuws

Extra trainingsdag datajournalistiek

In één dag statistische gegevens leren verwerken met Excel? Dat kan. Dit jaar organiseert de VVOJ een speciale trainingsdag datajournalistiek die één dag voor de jaarlijkse conferentie plaatsvindt. Voor deze extra VVOJ-trainingsdag op 18 november 2010 zijn slechts twintig plaatsen beschikbaar.
Dataspecialisten Elena Egawhary en David Donald, die de trainingen geven, laten zien hoe journalisten de enorme hoeveelheid informatie uit databanken kunnen gebruiken in hun onderzoek. Hoe vraag je data op, welke gegevens heb je waar voor nodig, hoe download je de gegevens en kun je Excel gebruiken om daarna de gegevens aan te wenden voor je onderzoek. De trainingsdag biedt de snelste manier om (in één dag) vertrouwd te raken met alle ins en outs van Excel en zo je kans op onthullingen aanzienlijk te vergroten.
Wees er snel bij en meld je nu aan door een aparte e-mail te sturen aan secretariaat@vvoj.org (vermeld: ‘datajournalistiek 18-11-2010’). De prijs is 25 euro (voor deelnemers aan de conferentie in Gent), 150 euro (voor leden die niet naar de conferentie komen) of 300 euro (voor niet-leden die wél journalist zijn maar níet naar de conferentie komen).

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar. De middag wordt georganiseerd door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk