Biografie

Wim Criel

WimCrielBedrijfsjurist Wim Criel (Merelbeke, België, 1948) doorliep zijn schooljaren aan het Sint-Barbaracollege te Gent. Voor zijn Kandidatuur Rechten toog hij naar Antwerpen, maar keerde naar Gent terug voor zijn Licentiaat Rechten. Van 1972 tot 1976 was hij advocaat aan de balie te Gent. Sindsdien werkt hij als bedrijfsjurist voor de N.V. Roularta Media Group, uitgever van gratis en verkochte kranten en magazines voor alle sectoren.
Roularta is tevens verantwoordelijk uitgever van de bladen Knack, Trends, Le Vif/L’Express, Bizz, Belgian Business & Industrie en tal van andere bladen. Criel behartigt vooral alle takken van het mediarecht, contractenrecht, contentieux, handelspraktijken, merkenrecht, maar geeft ook advies in de brede zin.
In zijn vrije uren houdt Criel zich onder andere bezig met navigatie op zee -in 1983 behaalde hij het staatsbrevet Navigatie (Jachtman) aan de Zeevaartschool te Oostende, en hij is reserveofficier (Fregatkapitein) bij de marine – zang en culinaire geneugten. Hij is vader van drie kinderen.
Links:
Biografie, Academie voor de periodieke pers

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk