Biografie

Saskia van Nieuwenhove

SaskiavanNieuwenhoveSaskia van Nieuwenhove (1971) bezocht als freelance journalist Jordanië, Egypte, Israël, Thailand, Cambodja en Laos. Van 2000 tot 2002 maakte ze gedurende 17 maanden een wereldreis – India, Nepal, Thailand, Maleisië, Indonesië, Nieuw-Zeeland, Australië, LA, Mexico, Guatemala, Honduras. In die periode maakte ze freelance bijdragen (phoners) voor Radio 1, Radio 2 en Studio Brussel: Lopend Vuur, Koffers en Co, Republica en Kinky Coninx. Daarnaast schreef ze bijdragen voor Bonanza, Smagazine en Flair en werkte ze mee aan een productie (Televisiefabriek) voor TV1.
Links:
Persoonlijke website Saskia van Nieuwenhove
Gastcolumn Saskia van Nieuwenhove, september 2010
Informantenstatuut moet geheim blijven, artikel Saskia van Nieuwenhove, maart 2008, MO*
Biografie Saskia van Nieuwenhove, Fonds Pascaal Decroos (met video)
Artikelen Saskia van Nieuwenhove, Mediakritiek
Saskia van Nieuwenhove (radio 1, met foto), reportage over het recht seksuele omgang in gevangenissen april 2010

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk