Biografie

Paul Lewis

Paul Lewis is verbonden aan The Guardian als redacteur bijzondere projecten. Paul Lewis – niet te verwarren met zijn naamgenoot en BBC-collega – is uitgeroepen tot beste verslaggever van het jaar tijdens de British Press Awards 2010. Ook won hij de Best Use of Citizen Journalism prijs tijdens de Newspaper Awards 2010. Een jaar eerder won hij de Bevins Prize voor zijn uitzonderlijk prestaties op het gebied van de onderzoeksjournalistiek.
In 2006 inflitreerde hij in de radicale Islamitische beweging Tablighi Jamaat. Verder schreef hij over mishandeling door de politie, privacybescherming en illegale immigratie.
Een jaar eerder schreef hij als Henry Fellow aan de Harvard University over strafzaken tegen voormalige staatshoofden. Hij studeerde in 2004 af in sociale en politieke wetenschap aan Cambridge University.
Lewis werkte eerder voor de Washington Post als Stern Fellow.
Links:
Biografie Paul Lewis, The Guardian
The Guardian persuades rising star Paul Lewis to stay, Jon Slattery blog augustus 2010
Paul Lewis krijgt Edinburgh Award, Gerald Joe Moreno
Paul Lewis op Twitter

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk