Biografie

David Donald

David DonaldDe Amerikaan David Donald is als data editor verbonden aan de Investigative Reporting Workshop at American University in Washington DC. Tot deze zomer zat hij bij het Center for Public Integrity, waar hij verantwoordelijk was voor de afdeling Computer Assisted Reporting (CAR). Hij richtte zich met name op financiële en economische onderwerpen en analyseerde woningverkoopgegevens en declaraties van verzekeraars en doktoren.
Daarnaast ontwikkelde Donald nieuwe methoden om gegevens te analyseren, met als doel om fraude en overheidsmisbruik naar buiten te brengen. Zijn artikelen brachten hem drie keer een Batten Award – genoemd naar verslaggever James Batten – op en twee keer een Hammet Award voor ethische journalistiek.
Voordat hij in 2008 actief werd voor het CPI was hij directeur training bij de Investigative Reporters and Editors en het Amerikanse National Institute for Computer-Assisted Reporting.
Daarvoor werkte David Donald elf jaar bij Savannah Morning News in de Amerikaanse staat Georgia.
David Donald heeft een MA in journalistiek van Kent State University, Ohio. In 1991 won hij een media management fellowship van het Poynter Institute.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk