Nieuws

Filmmakers over het portretteren van politici

Hoe vinden de filmmakers toegang tot de werelden van de politici? Identificeren zij zich met hun hoofdpersonen? Wie bepaalt er eigenlijk de inhoud van de film, de filmmaker of de politicus? Dat zijn een paar van de prangende vragen tijdens de seizoensopening van Cineblend op dinsdag 5 oktober in het Amsterdamse Tropentheater, getiteld ‘De verbeelding van de macht‘. Te gast zijn onder andere Nordin Lasfar (die voor VPRO’s Tegenlicht Ahmed Marcouch volgde) en René Roelofs (die een driedelige docu maakte over de Tweede Kamer).

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk