Nieuws

Filmmakers over het portretteren van politici

Hoe vinden de filmmakers toegang tot de werelden van de politici? Identificeren zij zich met hun hoofdpersonen? Wie bepaalt er eigenlijk de inhoud van de film, de filmmaker of de politicus? Dat zijn een paar van de prangende vragen tijdens de seizoensopening van Cineblend op dinsdag 5 oktober in het Amsterdamse Tropentheater, getiteld ‘De verbeelding van de macht‘. Te gast zijn onder andere Nordin Lasfar (die voor VPRO’s Tegenlicht Ahmed Marcouch volgde) en René Roelofs (die een driedelige docu maakte over de Tweede Kamer).

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk