Nieuws

Filmmakers over het portretteren van politici

Hoe vinden de filmmakers toegang tot de werelden van de politici? Identificeren zij zich met hun hoofdpersonen? Wie bepaalt er eigenlijk de inhoud van de film, de filmmaker of de politicus? Dat zijn een paar van de prangende vragen tijdens de seizoensopening van Cineblend op dinsdag 5 oktober in het Amsterdamse Tropentheater, getiteld ‘De verbeelding van de macht‘. Te gast zijn onder andere Nordin Lasfar (die voor VPRO’s Tegenlicht Ahmed Marcouch volgde) en René Roelofs (die een driedelige docu maakte over de Tweede Kamer).

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk