Nieuws

Filmmakers over het portretteren van politici

Hoe vinden de filmmakers toegang tot de werelden van de politici? Identificeren zij zich met hun hoofdpersonen? Wie bepaalt er eigenlijk de inhoud van de film, de filmmaker of de politicus? Dat zijn een paar van de prangende vragen tijdens de seizoensopening van Cineblend op dinsdag 5 oktober in het Amsterdamse Tropentheater, getiteld ‘De verbeelding van de macht‘. Te gast zijn onder andere Nordin Lasfar (die voor VPRO’s Tegenlicht Ahmed Marcouch volgde) en René Roelofs (die een driedelige docu maakte over de Tweede Kamer).

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk