Biografie

Rutger J. Schimmelpenninck

Schimmelpennick Rutger Schimmelpenninck studeerde in 1975 af aan de Rijksuniversiteit Leiden. Sindsdien werkt hij als advocaat.
In 1999 trad hij toe tot de toenmalige maatschap Houthoff Buruma. Binnen de sectie Ondernemingsrecht houdt hij zich vooral bezig met insolventierecht. Rutger Schimmelpenninck is als curator betrokken bij grote faillissementen zoals Fokker, Swiss Air, Van der Hoop bankiers N.V., Lehman Brothers Treasury Co. B.V. en DSB Bank N.V.
Zijn praktijk richt zich vooral op het financiële randgebied van het recht. Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Rutger Schimmelpenninck lange tijd werkzaam geweest als docent financiële analyse bij verschillende juridische opleidingen. Hij is lid van de Vereniging voor Insolventierecht Insolad en was tot voor kort president van Insol Europe.
Links:
Curatoren DSB publiceren eerste verslag. Nova, 17 november 2009
Curator voelt zich niet gebonden aan DSB-regeling. Nova, 5 november 2009

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk