Nieuws

Keynote speakers conferentie

Opnieuw wordt de jaarlijkse VVOJ conferentie opgeluisterd door twee bijzondere sprekers. Dit keer houden de Amerikaanse Stephen Engelberg en de van oorsprong Wit-Russische Vadim Lavrusik ieder een keynote toespraak.
Engelberg is verbonden aan ProPublica. Hij gaat spreken over non-profit onderzoeks- journalistiek, een ontwikkeling die, naarmate reguliere media het op veel plaatsen laten liggen, het in de VS steeds beter doet. Hij zal onder andere vertellen hoe zijn jonge organisatie het in twee jaar tijd tot een Pulitzer prijs schopte en daarmee de eerste Pulitzer voor een online publicatie in de wacht sleepte. Ook het eigen onderzoek van ProPublica komt aan de orde.
Vadim Lavrusik, verbonden aan de Columbia School of Journalism en de populaire Amerikaanse sociale nieuwswebsite Mashable, komt vertellen hoe journalisten sociale media kunnen gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk