Nieuws

Jaspers Journalist voor de Vrede

Argos-onderzoeksjournalist Huub Jaspers is door het Humanistisch Vredesberaad uitgeroepen tot ‘Journalist voor de Vrede 2010’. ‘Consequent dieper graven, en een gezond wantrouwen jegens iedereen, vooral jegens de mensen met macht, zijn elementen die karakteristiek zijn voor de onderzoeksjournalistiek waardoor Huub Jaspers een onschatbare bijdrage heeft geleverd aan waarheidsvinding’, aldus het juryrapport. Lees ook een interview met Jaspers over zijn werk in Dossier Onderzoek (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk