Nieuws

Jaspers Journalist voor de Vrede

Argos-onderzoeksjournalist Huub Jaspers is door het Humanistisch Vredesberaad uitgeroepen tot ‘Journalist voor de Vrede 2010’. ‘Consequent dieper graven, en een gezond wantrouwen jegens iedereen, vooral jegens de mensen met macht, zijn elementen die karakteristiek zijn voor de onderzoeksjournalistiek waardoor Huub Jaspers een onschatbare bijdrage heeft geleverd aan waarheidsvinding’, aldus het juryrapport. Lees ook een interview met Jaspers over zijn werk in Dossier Onderzoek (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk