Nieuws

Failliet: feest voor de journalist

Hoe rampzalig een faillissement voor een bedrijf ook is, voor journalisten is het feest. Een bedrijf dat wordt opgedoekt biedt onderzoekers namelijk een schat aan informatie. Na de geruchtmakende faillissementen van de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers twee jaar geleden en de Nederlandse DSB Bank van ondernemer Dirk Scheringa, nu een jaar geleden, is het dan ook tijd voor een workshop faillissementen voor journalisten.
Tijdens de speciale workshop Parels uit de beerput op de jaarlijkse VVOJ-conferentie die op 19-20 november in Gent plaats vindt, gaan de top-curatoren Eddy Van Camp en Rutger Schimmelpenninck vertellen wat je allemaal kunt halen uit verslagen van curatoren.
Hoe kun je als onderzoeksjournalist verder komen bij het graven in faillissementen? Wat ligt er voor het oprapen, als je tussen de regels van het faillissementsverslag kunt lezen?
Wacht niet langer en meld je aan voor het grootste evenement door en voor onderzoeksjournalististen in Vlaanderen en Nederland.
Schimmelpenninck (1949) kreeg vorig jaar landelijke bekendheid toen hij werd aangesteld om het faillissement van DSB Bank af te wikkelen.
Klik hier voor meer informatie over Rutger Schimmelpennick en Eddy Van Camp.

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar. De middag wordt georganiseerd door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk