Nieuws, Woo

Nederland wobt weinig, België nog minder

Uit het nieuwste mondiale overzicht van openbaarheid van bestuur van Wob-expert Roger Vleugels blijkt opnieuw dat er in Nederland nog altijd weinig wordt gewobt. Met 7 verzoeken per jaar per 100.000 inwoners staat Nederland op een gedeelde 19e plaats. België staat nog lager, met minder dan één wob-verzoek per jaar per 100.000 inwoners. Bij Bigwobber meer over de Fringe Special: Overview of all FOIA laws. UPDATE: Nieuwe versie van de lijst.  Nederland: 8 verzoeken per jaar per 100.000 inwoners, behoudt plaats 19. België onveranderd.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk