Biografie

Robert Chesal

Robert Chesal.jpgDe Amerikaan Robert Chesal (1965) kwam tijdens zijn studie in 1987 naar Nederland. Vanaf 1990 werkte hij als freelance journalist voor onder andere BBC World Service, Voice of America, Deutsche Welle en Radio Nederland Wereldomroep. Daar kwam hij in 1993 in vaste dienst. Chesal heeft veel radiodocumentaires gemaakt.
In 1993 en in 2002 viel hij in de prijzen op het New York Festival, respectievelijk voor de documentaires Yours Anne, Love Zlata (over de oorlogsdagboeken van Anne Frank en het Bosnisch meisje Zlata Filipovic uit Sarajevo) en The War on Terror, the Struggle for Oil (over de banden tussen oliemultinationals en extremistische groeperingen). Hij heeft ook gewerkt als eindredacteur van een Engelstalige nieuws- en actualiteitenrubriek.
Tegenwoordig legt Chesal zich toe op de verslaggeving over de Nederlandse samenleving, ook als camerajournalist.

Links:

Canyoning ongeluk te wijten aan gebrek aan ervaring
Misbruik door Nederlandse paters
LinkedIn profiel
Robert Chesal op Twitter

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk