Nieuws

Nominaties De Loep 2010 bekend

De nominaties voor De Loep, de jaarlijkse prijs voor onderzoeksjournalistiek van de VVOJ, zijn bekend. In drie categorieën, tekstueel, audiovisueel en de aanmoedigingsprijs, zijn in totaal acht inzendingen uit Vlaanderen en Nederland genomineerd. De winnaars worden vrijdagavond 19 november onthuld, tijdens het diner van de VVOJ Conferentie in Gent. De genomineerden en links naar publicaties zijn te vinden op de Loep 2010-pagina.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk