Nieuws

Nominaties De Loep 2010 bekend

De nominaties voor De Loep, de jaarlijkse prijs voor onderzoeksjournalistiek van de VVOJ, zijn bekend. In drie categorieën, tekstueel, audiovisueel en de aanmoedigingsprijs, zijn in totaal acht inzendingen uit Vlaanderen en Nederland genomineerd. De winnaars worden vrijdagavond 19 november onthuld, tijdens het diner van de VVOJ Conferentie in Gent. De genomineerden en links naar publicaties zijn te vinden op de Loep 2010-pagina.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk