Nieuws

Spitwerk uit de rest van de wereld

Voor een frisse dosis inspiratie, of gewoon een wegwijzer naar opmerkelijke onderzoeksjournalistieke projecten in alle uithoeken van de aardbol: The Global Muckraker, een blog van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). Als je dan toch aan het surfen slaat, meer links als deze vind je in de VVOJ Webwijzer.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk