Nieuws

Chronologie maken op de Mac/pc

Een chronologisch overzicht van de feiten kan zicht op een kwestie geven. Met een spreadsheet als Excel kan je op zich best uit de voeten, maar het kan ook anders. Pulitzerprijs-winnaar Sarah Cohen is een van de bedenkers van een speciaal computerprogrammaatje dat helpt zo’n chronologie op te stellen. TimeFlow heet het, en voor wie geïnteresseerd is: het is gratis te downloaden en gebruiken.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk