Nieuws

Chronologie maken op de Mac/pc

Een chronologisch overzicht van de feiten kan zicht op een kwestie geven. Met een spreadsheet als Excel kan je op zich best uit de voeten, maar het kan ook anders. Pulitzerprijs-winnaar Sarah Cohen is een van de bedenkers van een speciaal computerprogrammaatje dat helpt zo’n chronologie op te stellen. TimeFlow heet het, en voor wie geïnteresseerd is: het is gratis te downloaden en gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk