Nieuws

Wikileaks-oprichter aan het woord

Geestelijk vader Julian Assange van Wikileaks sprak tijdens de Summer School van het Centre for Investigative Journalism (CIJ) in juli uitgebreid over de rol van zijn klokkenluiders-platform. De video-opnames zijn inmiddels online gezet. Assange bespreekt een aantal geruchtmakende onthullingen. De opnames zijn van vóór de onthulling van ruim 90 duizend militaire documenten over de strijd in Afghanistan. Een overzicht van video’s over onderzoeksjournalistiek vind je via de VVOJ Videogids.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk