Nieuws

Wikileaks-oprichter aan het woord

Geestelijk vader Julian Assange van Wikileaks sprak tijdens de Summer School van het Centre for Investigative Journalism (CIJ) in juli uitgebreid over de rol van zijn klokkenluiders-platform. De video-opnames zijn inmiddels online gezet. Assange bespreekt een aantal geruchtmakende onthullingen. De opnames zijn van vóór de onthulling van ruim 90 duizend militaire documenten over de strijd in Afghanistan. Een overzicht van video’s over onderzoeksjournalistiek vind je via de VVOJ Videogids.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk