Nieuws

Wikileaks-oprichter aan het woord

Geestelijk vader Julian Assange van Wikileaks sprak tijdens de Summer School van het Centre for Investigative Journalism (CIJ) in juli uitgebreid over de rol van zijn klokkenluiders-platform. De video-opnames zijn inmiddels online gezet. Assange bespreekt een aantal geruchtmakende onthullingen. De opnames zijn van vóór de onthulling van ruim 90 duizend militaire documenten over de strijd in Afghanistan. Een overzicht van video’s over onderzoeksjournalistiek vind je via de VVOJ Videogids.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk