Nieuws

Storms heft beslag Smit op

Nina Storms-Vleeschdraager ziet af van de beslaglegging op het bezit van journalist Eric Smit, auteur van de biografie Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady. Het nieuws werd bekend bij de opening van het kort geding van de journalist, waarin hij opheffing van het beslag eiste.
Toen de rechter bij aanvang van het kort geding in de Utrechtse rechtbank beide partijen vroeg hoe de zaken stonden, meldde de advocaat van Storms dat zijn cliënte alle beslagen ophief. Storms zei hiertoe besloten te hebben nu bekend was dat de rechter in Amsterdam – waar de inhoudelijke procedure loopt die Storms tegen Smit aanspande – de zaak sneller zou willen behandelen.
Het ANP en RTL meldden kort na het middaguur dat journalist Smit het kort geding zou hebben ingetrokken.
Storms legde 8 juli beslag op het bezit van Smit, maar besloot vorige week al dit deels op te heffen.
Lees meer over de zaak Storms-Smit:
Storms trekt beslagen deels in, VVOJ
Beslaglegging verlamt journalistiek, VVOJ (inloggen vereist)

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar. De middag wordt georganiseerd door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk