Nieuws

Storms heft beslag Smit op

Nina Storms-Vleeschdraager ziet af van de beslaglegging op het bezit van journalist Eric Smit, auteur van de biografie Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady. Het nieuws werd bekend bij de opening van het kort geding van de journalist, waarin hij opheffing van het beslag eiste.
Toen de rechter bij aanvang van het kort geding in de Utrechtse rechtbank beide partijen vroeg hoe de zaken stonden, meldde de advocaat van Storms dat zijn cliënte alle beslagen ophief. Storms zei hiertoe besloten te hebben nu bekend was dat de rechter in Amsterdam – waar de inhoudelijke procedure loopt die Storms tegen Smit aanspande – de zaak sneller zou willen behandelen.
Het ANP en RTL meldden kort na het middaguur dat journalist Smit het kort geding zou hebben ingetrokken.
Storms legde 8 juli beslag op het bezit van Smit, maar besloot vorige week al dit deels op te heffen.
Lees meer over de zaak Storms-Smit:
Storms trekt beslagen deels in, VVOJ
Beslaglegging verlamt journalistiek, VVOJ (inloggen vereist)

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk