Nieuws

Storms heft beslag Smit op

Nina Storms-Vleeschdraager ziet af van de beslaglegging op het bezit van journalist Eric Smit, auteur van de biografie Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady. Het nieuws werd bekend bij de opening van het kort geding van de journalist, waarin hij opheffing van het beslag eiste.
Toen de rechter bij aanvang van het kort geding in de Utrechtse rechtbank beide partijen vroeg hoe de zaken stonden, meldde de advocaat van Storms dat zijn cliënte alle beslagen ophief. Storms zei hiertoe besloten te hebben nu bekend was dat de rechter in Amsterdam – waar de inhoudelijke procedure loopt die Storms tegen Smit aanspande – de zaak sneller zou willen behandelen.
Het ANP en RTL meldden kort na het middaguur dat journalist Smit het kort geding zou hebben ingetrokken.
Storms legde 8 juli beslag op het bezit van Smit, maar besloot vorige week al dit deels op te heffen.
Lees meer over de zaak Storms-Smit:
Storms trekt beslagen deels in, VVOJ
Beslaglegging verlamt journalistiek, VVOJ (inloggen vereist)

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk