Nieuws

Storms trekt beslagen Smit deels in

Nina Storms-Vleeschdraager trekt enkele beslagen op het bezit en de bankrekeningen in van Eric Smit, maakte de journalist van Follow the Money (FTM) zelf bekend. Smit zegt dat Storms een deel van de beslagen op zijn bezit heeft opgeheven, maar dat het beslag op de royalties van zijn biografie over haar gehandhaafd blijft.
Smit spreekt van ‘een mooi begin’ maar benadrukt dat het kort geding over de kwestie dat donderdag 29 juli voorkomt in Utrecht, gewoon doorgaat.
‘Het is ook volstrekt helder dat de beslagen onrechtmatig waren en zijn,’ zegt Smit. ‘En daarmee bedoel ik alle beslagen. Het is Nina Storms in werkelijkheid nooit te doen geweest om een mogelijke toekomstige vordering zeker te stellen. Nina Storms laat blijken vooral mijn gezin angst aan te willen jagen en mij als journalist het zwijgen op te willen leggen.
Lees ook het interview met Smit over de kwestie in Dossier Onderzoek (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk