Nieuws

Storms trekt beslagen Smit deels in

Nina Storms-Vleeschdraager trekt enkele beslagen op het bezit en de bankrekeningen in van Eric Smit, maakte de journalist van Follow the Money (FTM) zelf bekend. Smit zegt dat Storms een deel van de beslagen op zijn bezit heeft opgeheven, maar dat het beslag op de royalties van zijn biografie over haar gehandhaafd blijft.
Smit spreekt van ‘een mooi begin’ maar benadrukt dat het kort geding over de kwestie dat donderdag 29 juli voorkomt in Utrecht, gewoon doorgaat.
‘Het is ook volstrekt helder dat de beslagen onrechtmatig waren en zijn,’ zegt Smit. ‘En daarmee bedoel ik alle beslagen. Het is Nina Storms in werkelijkheid nooit te doen geweest om een mogelijke toekomstige vordering zeker te stellen. Nina Storms laat blijken vooral mijn gezin angst aan te willen jagen en mij als journalist het zwijgen op te willen leggen.
Lees ook het interview met Smit over de kwestie in Dossier Onderzoek (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk