Nieuws

Storms trekt beslagen Smit deels in

Nina Storms-Vleeschdraager trekt enkele beslagen op het bezit en de bankrekeningen in van Eric Smit, maakte de journalist van Follow the Money (FTM) zelf bekend. Smit zegt dat Storms een deel van de beslagen op zijn bezit heeft opgeheven, maar dat het beslag op de royalties van zijn biografie over haar gehandhaafd blijft.
Smit spreekt van ‘een mooi begin’ maar benadrukt dat het kort geding over de kwestie dat donderdag 29 juli voorkomt in Utrecht, gewoon doorgaat.
‘Het is ook volstrekt helder dat de beslagen onrechtmatig waren en zijn,’ zegt Smit. ‘En daarmee bedoel ik alle beslagen. Het is Nina Storms in werkelijkheid nooit te doen geweest om een mogelijke toekomstige vordering zeker te stellen. Nina Storms laat blijken vooral mijn gezin angst aan te willen jagen en mij als journalist het zwijgen op te willen leggen.
Lees ook het interview met Smit over de kwestie in Dossier Onderzoek (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten om een bijzondere leerstoel Onderzoeksjournalistiek in te stellen. De leerstoel wordt voor 5 jaar ingesteld en is tot stand gekomen op initiatief van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor de financiering zijn Vereniging Veronica, Gieskes-Strijbis Fonds en Stichting Democratie en Media bij dit initiatief betrokken.

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk