Conferentie

2010 Conference Ghent (English)

VVOJ Conference 2010 Ghent, Belgium: November 19-20
The next conference of the Dutch-Belgian Investigative Journalists’ Association VVOJ is to take place on Friday November 19 and Saturday November 2010 in the Belgian town of Ghent. This year’s theme is Journalism on the Edge. The lectures, training sessions and workshops will focus on the latest developments in this area. Other topics to be discussed are research methods, publication options and business models.
Program
You can find the full program – in Dutch – here. The English program, comprising all English sessions, can be found here.
Registration has begun!
Go to the registation form
Expenses
Participation fee is € 195,-. Non-VVOJ-members pay € 390,-. Students (must be or become members of the VVOJ, and are required to show student ID) pay just € 99,- (excluding the Friday night dinner).
Group fees
If newsmedia want to attend the conference with a minimum of 5 participants, please ask for our special group rate!
Cancellation
Cancellation is possible for free up to six week before of the conference. Between six to two weeks, a 50 percent cancellation fee is charged. In the last two weeks leading up to the conference, cancelling is no longer possible, though you may request our secretariat to have someone else take your place (please send your request to secretariaat@vvoj.org or call +31-30–2193011). A cancellation fee of 25 euros in administrative fees will be charged.
Previous editions
Utrecht 2009
On Friday November 27 and Saturday November 28, the VVOJ Conference 2009 took place in Utrecht, the Netherlands. The theme was More with Less, or: how to do more and better research during times of crisis.
Brussel 2008: European Investigative Journalism Conference
On Friday November 21 and Saturday November 22 2008 the European Investigative Journalism Conference took place in Brussels, Belgium.
Groningen 2007
On Friday November 16 and Saturday November 17, the VVOJ Conference 2007 took place in Groningen, the Netherlands.
Mechelen 2006
On Friday November 17 and Saturday November 18, the VVOJ Conference took place in Mechelen, Belgium.
3rd Global Investigative Journalism Conference, Amsterdam 2005
Rotterdam 2004
Utrecht 2003

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk