Nieuws

Washington Post brengt Top Secret America in kaart

Het is de vrucht van ruim twee jaar onderzoek: Top Secret America. Onder leiding van twee vermaarde onderzoeksjournalisten heeft de Washington Post de sinds 2001 almaar uitdijende Amerikaanse overheidsorganaties gericht op de nationale veiligheid in kaart gebracht. Met artikelen, interactieve grafieken en maps laten ze zien hoe Top Secret America zich deels ook aan de grip van de machthebbers onttrekt. Aanvullende info is er ook, zoals een redactionele toelichting, een methodologische verantwoording, en een transcriptie van een Q&A-discussie (deel 1 en deel 2).

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk