Nieuws

Washington Post brengt Top Secret America in kaart

Het is de vrucht van ruim twee jaar onderzoek: Top Secret America. Onder leiding van twee vermaarde onderzoeksjournalisten heeft de Washington Post de sinds 2001 almaar uitdijende Amerikaanse overheidsorganaties gericht op de nationale veiligheid in kaart gebracht. Met artikelen, interactieve grafieken en maps laten ze zien hoe Top Secret America zich deels ook aan de grip van de machthebbers onttrekt. Aanvullende info is er ook, zoals een redactionele toelichting, een methodologische verantwoording, en een transcriptie van een Q&A-discussie (deel 1 en deel 2).

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk