Nieuws

Washington Post brengt Top Secret America in kaart

Het is de vrucht van ruim twee jaar onderzoek: Top Secret America. Onder leiding van twee vermaarde onderzoeksjournalisten heeft de Washington Post de sinds 2001 almaar uitdijende Amerikaanse overheidsorganaties gericht op de nationale veiligheid in kaart gebracht. Met artikelen, interactieve grafieken en maps laten ze zien hoe Top Secret America zich deels ook aan de grip van de machthebbers onttrekt. Aanvullende info is er ook, zoals een redactionele toelichting, een methodologische verantwoording, en een transcriptie van een Q&A-discussie (deel 1 en deel 2).

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk