Nieuws

Bijspijkeren in de zomerweken

Leergierige journalisten hoeven deze weken geen duimen te draaien.  Met de summer school van The Centre for Investigative Journalism (CIJ) en de jaarconferentie van Netzwerk Recheche in Hamburg net achter de rug, staat de conferentie van Braziliaanse vakgenoten al weer voor de deur (29-31 juli). En dan is er nog een cursus in Praag onder leiding van Mark Shapiro (18-23 juli) en workshops in Potsdam (23-26 aug). En niet vergeten, tot 1 augustus geldt de vroegboekkorting voor onze eigen Nederlands-Vlaamse VVOJ Conferentie op 19 en 20 november in Gent.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk