Nieuws

Beslag op bezittingen Eric Smit

Onderzoeksjournalist Eric Smit heeft vrijdag naar buiten gebracht dat Nina Storms–Vleeschdrager (beter bekend als Brink) beslag heeft laten leggen op onder meer zijn huis, bankrekeningen en toekomstige inkomsten uit zijn biografie over haar. De beslagen volgen kort nadat Smit bekend maakte 5000 euro aan financiële steun van het Persvrijheidsfonds te krijgen voor de juridische strijd. Tegen Smit lopen nog drie bodemprocedures. Eerder dit jaar trachtte de zakenvrouw bij de voorzieningenrechter tevergeefs rectificaties af te dwingen op de biografie.
In 1Vandaag (13 juli) komt Eric Smit aan het woord.
sitestat

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk