Nieuws

Beslag op bezittingen Eric Smit

Onderzoeksjournalist Eric Smit heeft vrijdag naar buiten gebracht dat Nina Storms–Vleeschdrager (beter bekend als Brink) beslag heeft laten leggen op onder meer zijn huis, bankrekeningen en toekomstige inkomsten uit zijn biografie over haar. De beslagen volgen kort nadat Smit bekend maakte 5000 euro aan financiële steun van het Persvrijheidsfonds te krijgen voor de juridische strijd. Tegen Smit lopen nog drie bodemprocedures. Eerder dit jaar trachtte de zakenvrouw bij de voorzieningenrechter tevergeefs rectificaties af te dwingen op de biografie.
In 1Vandaag (13 juli) komt Eric Smit aan het woord.
sitestat

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk