Nieuws

Beslag op bezittingen Eric Smit

Onderzoeksjournalist Eric Smit heeft vrijdag naar buiten gebracht dat Nina Storms–Vleeschdrager (beter bekend als Brink) beslag heeft laten leggen op onder meer zijn huis, bankrekeningen en toekomstige inkomsten uit zijn biografie over haar. De beslagen volgen kort nadat Smit bekend maakte 5000 euro aan financiële steun van het Persvrijheidsfonds te krijgen voor de juridische strijd. Tegen Smit lopen nog drie bodemprocedures. Eerder dit jaar trachtte de zakenvrouw bij de voorzieningenrechter tevergeefs rectificaties af te dwingen op de biografie.
In 1Vandaag (13 juli) komt Eric Smit aan het woord.
sitestat

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk