Nieuws

Beslag op bezittingen Eric Smit

Onderzoeksjournalist Eric Smit heeft vrijdag naar buiten gebracht dat Nina Storms–Vleeschdrager (beter bekend als Brink) beslag heeft laten leggen op onder meer zijn huis, bankrekeningen en toekomstige inkomsten uit zijn biografie over haar. De beslagen volgen kort nadat Smit bekend maakte 5000 euro aan financiële steun van het Persvrijheidsfonds te krijgen voor de juridische strijd. Tegen Smit lopen nog drie bodemprocedures. Eerder dit jaar trachtte de zakenvrouw bij de voorzieningenrechter tevergeefs rectificaties af te dwingen op de biografie.
In 1Vandaag (13 juli) komt Eric Smit aan het woord.
sitestat

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk