Conferentie

2010 Conferentie Aankondiging

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 november 2010 vindt in het Belgische Gent de jaarlijkse VVOJ Conferentie plaats. Dit keer is het thema Onderzoeks- journalistiek op de grens. De lezingen, trainingen en workshops zullen extra aandacht besteden aan de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied, onderzoeksmethoden en publicatiemogelijkheden, en natuurlijk ook verdienmodellen.
For more information about the conference in English, and to go directly to the registration form, please click here.
Kosten
Net als vorig jaar biedt de VVOJ snelle beslissers de kans om voor een zeer aantrekkelijk tarief deel te nemen aan het grootste jaarlijkse evenement van onderzoeksjournalisten in Vlaanderen en Gent. VVOJ-leden betalen € 195,- terwijl niet-leden € 390,- betalen. Het tarief voor studenten journalistiek (moeten VVOJ-lid zijn of worden) blijft eveneens ongewijzigd en is € 99,- (exclusief diner op vrijdagavond).
Annuleren
Let op: Tot uiterlijk zes weken vóór de conferentie kun je gratis annuleren. Van zes tot twee weken voor de conferentie betaal je vijftig procent van de kosten. Vanaf twee weken voor de conferentie is annuleren niet meer mogelijk. Je kan wel altijd een ander in jouw plaats laten gaan (graag vooraf overleg met secretariaat@vvoj.org of +31 30 – 219 30 11).
Bij annuleren wordt 25 euro administratiekosten in rekening gebracht.
Groepskorting
Indien redacties met een grotere groep (minimaal 5 deelnemers) wensen te komen: informeer naar aantrekkelijke groepskorting!
Inschrijfformulier
Om in te schrijven klik je binnenkort hier.
Reizen naar Gent
Kijk op de speciale routeplanner hoe je het beste naar de conferentie komt.
Overnachten in Gent
De VVOJ heeft een overzicht samengesteld van hotels in Gent. Let op: de lijst is niet volledig en de VVOJ heeft geen speciale overeenkomst met deze hotels.
Conferentieverslagen en downloads
Vanaf de conferentie in november worden op deze pagina de verslagen van de sessies, teksten van toespraken, foto’s en video’s geplaatst. evenals downloadbare documenten zoals handouts en Powerpoint-presentaties van de sprekers. Voor de verslagen en downloads moet je ingelogd zijn.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

conferentie-1x

Eind 2013 ontvangt de gemeenteraad van Birmingham, Engeland – een merkwaardige anonieme brief waarin melding wordt gemaakt van een complot van Islamisten om openbare scholen in een achterstandswijk over te nemen. Het geheime plan had de codenaam Operation Trojan Horse. De brief wordt intern snel ontmaskerd als nep, maar veroorzaakt toch landelijke paniek als die in maart 2014 lekt naar de pers. Anekdotes over leerkrachten die Salafistische gedachten in de hoofden van hun leerlingen pompen en hun vrouwelijke collega’s discrimineren, buitelen over elkaar heen in de media.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk