Conferentie

2010 Conferentie Aankondiging

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 november 2010 vindt in het Belgische Gent de jaarlijkse VVOJ Conferentie plaats. Dit keer is het thema Onderzoeks- journalistiek op de grens. De lezingen, trainingen en workshops zullen extra aandacht besteden aan de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied, onderzoeksmethoden en publicatiemogelijkheden, en natuurlijk ook verdienmodellen.
For more information about the conference in English, and to go directly to the registration form, please click here.
Kosten
Net als vorig jaar biedt de VVOJ snelle beslissers de kans om voor een zeer aantrekkelijk tarief deel te nemen aan het grootste jaarlijkse evenement van onderzoeksjournalisten in Vlaanderen en Gent. VVOJ-leden betalen € 195,- terwijl niet-leden € 390,- betalen. Het tarief voor studenten journalistiek (moeten VVOJ-lid zijn of worden) blijft eveneens ongewijzigd en is € 99,- (exclusief diner op vrijdagavond).
Annuleren
Let op: Tot uiterlijk zes weken vóór de conferentie kun je gratis annuleren. Van zes tot twee weken voor de conferentie betaal je vijftig procent van de kosten. Vanaf twee weken voor de conferentie is annuleren niet meer mogelijk. Je kan wel altijd een ander in jouw plaats laten gaan (graag vooraf overleg met secretariaat@vvoj.org of +31 30 – 219 30 11).
Bij annuleren wordt 25 euro administratiekosten in rekening gebracht.
Groepskorting
Indien redacties met een grotere groep (minimaal 5 deelnemers) wensen te komen: informeer naar aantrekkelijke groepskorting!
Inschrijfformulier
Om in te schrijven klik je binnenkort hier.
Reizen naar Gent
Kijk op de speciale routeplanner hoe je het beste naar de conferentie komt.
Overnachten in Gent
De VVOJ heeft een overzicht samengesteld van hotels in Gent. Let op: de lijst is niet volledig en de VVOJ heeft geen speciale overeenkomst met deze hotels.
Conferentieverslagen en downloads
Vanaf de conferentie in november worden op deze pagina de verslagen van de sessies, teksten van toespraken, foto’s en video’s geplaatst. evenals downloadbare documenten zoals handouts en Powerpoint-presentaties van de sprekers. Voor de verslagen en downloads moet je ingelogd zijn.

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk