Nieuws

VS onderzoeken journalistiek

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC), een organisatie die toezicht op de handelsmarkt, gaat op zoek naar manieren om journalistiek te redden. Zolang de journalistiek blijft zoals we die nu kennen dan is ze wellicht met uitsterven bedreigd.
Het is de bedoeling dat de FTC het rapport van haar onderzoek eind dit jaar publiceert. VVOJ-bestuurslid Karel Platteau doet hier verslag.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk