Nieuws

EU-subsidies transparant door CAR-actie

Hoeveel landbouwsubsidie verstrekt de Europese Unie aan welke Europese landen? Krijgen kleine boeren ook subsidie, of gaat alles in toenemende mate naar de grote agrarische bedrijven? De Europese subsidiestromen zijn ingewikkeld en ondoorzichtig, maar dankzij een groep gemotiveerde CAR-specialisten die begin mei in Brussel samenkwamen, bracht Farmsubsidy de situatie in kaart.
Farmsubsidy kan nu een overzicht geven van (bijna) alle landbouwsubsidies die de Europese Unie in 2009 verschafte, een bedrag van 55,83 miljard euro. De organisatie stelt de feiten beschikbaar aan onderzoeksjournalisten voor verder onderzoek, waarbij de volgende weblog van journalist Brigitte Alfters vind je links naar artikelen die inmiddels al geschreven zijn; de lijst zal worden aangevuld.
Voor meer informatie over het project van Nils Mulvad, over Farmsubsidy en over de voorwaarden om de informatie te krijgen en te gebruiken voor publicatie, gelieve contact op te nemen met Farmsubsidy.
Lees hier meer over Farmsubsidy.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk