Nieuws

Webwijzer VVOJ Café epidemieën

Het laatste VVOJ Café van dit seizoen neemt op maandagavond 14 juni journalistiek onderzoek naar onder meer de Q-koorts en de Mexicaanse griep onder de loep. Te gast zijn Henk Mees (Brabants Dagblad), Rinke van den Brink (NOS Nieuws) en Kees van den Bosch (Argos). Meer info en aanmelden via de Café-pagina. Hieronder vind je links naar relevante publicaties en websites.

Brabants Dagblad: Dossier Q-koorts
NOS Nieuws: Dossier Q-koorts
NOS Nieuws: Boerenbelangen wonnen het lang van volksgezondheid
NOS Nieuws: reconstructie Q-koorts
NOS Nieuws, weblog Rinke van den Brink: Landbouw had weinig belangstelling voor Q-koorts
Zembla 6 december 2009: De Q-koorts epidemie
Zembla wint De Tegel 2009 met ‘de Q-koorts epidemie’
Argos: de maakbare griep-pandemie

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk