Nieuws

Webwijzer VVOJ Café epidemieën

Het laatste VVOJ Café van dit seizoen neemt op maandagavond 14 juni journalistiek onderzoek naar onder meer de Q-koorts en de Mexicaanse griep onder de loep. Te gast zijn Henk Mees (Brabants Dagblad), Rinke van den Brink (NOS Nieuws) en Kees van den Bosch (Argos). Meer info en aanmelden via de Café-pagina. Hieronder vind je links naar relevante publicaties en websites.

Brabants Dagblad: Dossier Q-koorts
NOS Nieuws: Dossier Q-koorts
NOS Nieuws: Boerenbelangen wonnen het lang van volksgezondheid
NOS Nieuws: reconstructie Q-koorts
NOS Nieuws, weblog Rinke van den Brink: Landbouw had weinig belangstelling voor Q-koorts
Zembla 6 december 2009: De Q-koorts epidemie
Zembla wint De Tegel 2009 met ‘de Q-koorts epidemie’
Argos: de maakbare griep-pandemie

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk