Nieuws

Webwijzer VVOJ Café epidemieën

Het laatste VVOJ Café van dit seizoen neemt op maandagavond 14 juni journalistiek onderzoek naar onder meer de Q-koorts en de Mexicaanse griep onder de loep. Te gast zijn Henk Mees (Brabants Dagblad), Rinke van den Brink (NOS Nieuws) en Kees van den Bosch (Argos). Meer info en aanmelden via de Café-pagina. Hieronder vind je links naar relevante publicaties en websites.

Brabants Dagblad: Dossier Q-koorts
NOS Nieuws: Dossier Q-koorts
NOS Nieuws: Boerenbelangen wonnen het lang van volksgezondheid
NOS Nieuws: reconstructie Q-koorts
NOS Nieuws, weblog Rinke van den Brink: Landbouw had weinig belangstelling voor Q-koorts
Zembla 6 december 2009: De Q-koorts epidemie
Zembla wint De Tegel 2009 met ‘de Q-koorts epidemie’
Argos: de maakbare griep-pandemie

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk