Nieuws

Eerste deel krantenarchief online

De Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag is druk bezig een groot deel van het krantenarchief tussen 1618 en 1995 te digitaliseren en het eerste deel daarvan is inmiddels gratis beschikbaar via kranten.kb.nl. Het betreft één miljoen krantenpagina’s uit meer dan zeventig kranten. De KB heeft nog zeven miljoen pagina’s te gaan. Die worden de komende anderhalf jaar in verschillende etappes toegevoegd. De webdienst is volgens de KB ‘de grootste, gratis toegankelijke online krantendatabank ter wereld’.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk