Nieuws

Eerste deel krantenarchief online

De Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag is druk bezig een groot deel van het krantenarchief tussen 1618 en 1995 te digitaliseren en het eerste deel daarvan is inmiddels gratis beschikbaar via kranten.kb.nl. Het betreft één miljoen krantenpagina’s uit meer dan zeventig kranten. De KB heeft nog zeven miljoen pagina’s te gaan. Die worden de komende anderhalf jaar in verschillende etappes toegevoegd. De webdienst is volgens de KB ‘de grootste, gratis toegankelijke online krantendatabank ter wereld’.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk