Nieuws

Ledenkorting op Internationale Researchjournalistiek

VVOJ-leden krijgen opnieuw vijftien procent korting op het cursustarief voor de opleiding Internationale Researchjournalistiek. Nederlandse en Vlaamse journalisten en mediakenners delen hun ervaring tijdens 45 cursusavonden van oktober 2010 tot eind mei 2011. Stuur vóór eind juni een motiveringsbrief plus cv naar cursuscoördinator Karel Platteau, en je krijgt een uitnodiging voor een gesprek. Meer info op de VVOJ-cursuspagina of bij Researchjournalistiek.be.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk