Nieuws

Ledenkorting op Internationale Researchjournalistiek

VVOJ-leden krijgen opnieuw vijftien procent korting op het cursustarief voor de opleiding Internationale Researchjournalistiek. Nederlandse en Vlaamse journalisten en mediakenners delen hun ervaring tijdens 45 cursusavonden van oktober 2010 tot eind mei 2011. Stuur vóór eind juni een motiveringsbrief plus cv naar cursuscoördinator Karel Platteau, en je krijgt een uitnodiging voor een gesprek. Meer info op de VVOJ-cursuspagina of bij Researchjournalistiek.be.

Gerelateerde artikelen

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten om een bijzondere leerstoel Onderzoeksjournalistiek in te stellen. De leerstoel wordt voor 5 jaar ingesteld en is tot stand gekomen op initiatief van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor de financiering zijn Vereniging Veronica, Gieskes-Strijbis Fonds en Stichting Democratie en Media bij dit initiatief betrokken.

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk