Nieuws

‘Ik deed gewoon mijn werk’

Journaliste Bette Dam sprak in 2008 met vele hooggeplaatste Afghaanse leiders. Haar boek Expeditie Uruzgan is inmiddels twee keer genomineerd. Aan VVOJ-webredacteur Rachel Levy vertelt ze over de noodzaak van onafhankelijke journalistiek, juist als de omstandigheden moeilijk zijn. Lees het nieuwste interview van de serie Dossier Onderzoek (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk