Nieuws

‘Ik deed gewoon mijn werk’

Journaliste Bette Dam sprak in 2008 met vele hooggeplaatste Afghaanse leiders. Haar boek Expeditie Uruzgan is inmiddels twee keer genomineerd. Aan VVOJ-webredacteur Rachel Levy vertelt ze over de noodzaak van onafhankelijke journalistiek, juist als de omstandigheden moeilijk zijn. Lees het nieuwste interview van de serie Dossier Onderzoek (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk