Nieuws

Onderzoek vuurwerkramp heropend na research RTV Oost

Naar aanleiding van nieuwe getuigenissen die door RTV Oost zijn vastgelegd, heeft het Openbaar Ministerie besloten het onderzoek naar de vuurwerkramp in Enschede, op 13 mei 2000, nieuw leven in te blazen. Een politieteam van twaalf rechercheurs gaat de informatie onderzoeken, die mogelijk nieuw licht werpt op wat er voorafging aan ‘het eerste vlammetje’. Zie het dossier bij RTV Oost.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk