Nieuws

Onderzoek vuurwerkramp heropend na research RTV Oost

Naar aanleiding van nieuwe getuigenissen die door RTV Oost zijn vastgelegd, heeft het Openbaar Ministerie besloten het onderzoek naar de vuurwerkramp in Enschede, op 13 mei 2000, nieuw leven in te blazen. Een politieteam van twaalf rechercheurs gaat de informatie onderzoeken, die mogelijk nieuw licht werpt op wat er voorafging aan ‘het eerste vlammetje’. Zie het dossier bij RTV Oost.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk