Nieuws

Jaarlijkse studiereis Israël

Aankomende en beginnende journalisten met aantoonbare interesse in verslaggeving over het Midden-Oosten kunnen van 20 juni tot 1 juli deelnemen aan de jaarlijkse studiereis naar Israël. De studiereis wordt georganiseerd door het Centrum Documentatie Informatie Israël (CIDI) in Den Haag, een onafhankelijk onderzoekscentrum.
Deelnemers maken kennis met Israëlische politici van diverse achtergrond en kleur pluimage, plaatselijke journalisten van verschillende media, Joodse en Arabische Israëli’s en andere subgroepen binnen de lokale samenleving, geschiedenis en cultuur.
Ontmoetingen met Palestijnse politici, journalisten en anderen op de Westelijke Jordaanoever staan ook op het programma.
Geïnteresseerden wordt verzocht zich uiterlijk 13 mei 2010 om 14:00 uur aan te melden bij het CIDI. De selectiegesprekken – uiteindelijk zal slechts een kleine groep van 10 tot 18 mensen deelnemen aan de reis – vinden plaats op 18, 19, 26 en 27 mei. Op 28 mei maakt het CIDI bekend wie aan de reis deelneemt.
De deelnemers hebben een eigen bijdrage van 350 euro.
Voor informatie en (o.v.v. naam, aanmelding journalistenreis 2010) kun je je richten tot Tuvit Shlomi, van de afdeling CIDI voorlichting, t.shlomi@cidi.nl of 070-3646862, optie 1

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk