Nieuws

Nieuwe aanvraagronde voor beurzen bij Journalismfund.eu

Een nieuwe aanvraagronde voor journalistieke beurzen is geopend bij Journalismfund.eu; aanvragen moeten uiterlijk 14 juni om 12.00 uur ‘s middags binnen zijn. Er is een bedrag van 25.000 euro te verdelen en dit keer zijn er twee type beurzen ingesteld: eentje voor cross-border verslaggeving en eentje voor European affairs. Voorwaarden, beurscriteria, aanmeldformulier en meer bij Journalismfund.eu.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk