Nieuws

Nieuwe aanvraagronde voor beurzen bij Journalismfund.eu

Een nieuwe aanvraagronde voor journalistieke beurzen is geopend bij Journalismfund.eu; aanvragen moeten uiterlijk 14 juni om 12.00 uur ‘s middags binnen zijn. Er is een bedrag van 25.000 euro te verdelen en dit keer zijn er twee type beurzen ingesteld: eentje voor cross-border verslaggeving en eentje voor European affairs. Voorwaarden, beurscriteria, aanmeldformulier en meer bij Journalismfund.eu.

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk