Nieuws

Freelance onderzoeksjournalisten gezocht

De energiebedrijven doorlichten? Financiële producten doorvlooien? Dierenleed onthullen? Undercover in een frikadellenfabriek? In de consumentenjournalistiek is volop plaats voor schrijvende freelance journalisten die met veel kennis van zaken willen uitzoeken en onthullen.
Ben je goed thuis in een consumentenonderwerp (bijvoorbeeld op het gebied van elektronica, gezondheidszorg, geldzaken, verzekeringen, voeding, huishouden, reizen, vervoer) hou je van spitten en wil je eindelijk wel eens die ene misstand aan de kaak stellen, neem dan contact op met Marjan Agerbeek. Zij heeft opdrachtgevers die freelance onderzoeksjournalisten zoeken met spannende ideeën en doorzettingsvermogen. Contactinformatie: Beter Blaadje

Gerelateerde artikelen

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten om een bijzondere leerstoel Onderzoeksjournalistiek in te stellen. De leerstoel wordt voor 5 jaar ingesteld en is tot stand gekomen op initiatief van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor de financiering zijn Vereniging Veronica, Gieskes-Strijbis Fonds en Stichting Democratie en Media bij dit initiatief betrokken.

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk