Nieuws

Freelance onderzoeksjournalisten gezocht

De energiebedrijven doorlichten? Financiële producten doorvlooien? Dierenleed onthullen? Undercover in een frikadellenfabriek? In de consumentenjournalistiek is volop plaats voor schrijvende freelance journalisten die met veel kennis van zaken willen uitzoeken en onthullen.
Ben je goed thuis in een consumentenonderwerp (bijvoorbeeld op het gebied van elektronica, gezondheidszorg, geldzaken, verzekeringen, voeding, huishouden, reizen, vervoer) hou je van spitten en wil je eindelijk wel eens die ene misstand aan de kaak stellen, neem dan contact op met Marjan Agerbeek. Zij heeft opdrachtgevers die freelance onderzoeksjournalisten zoeken met spannende ideeën en doorzettingsvermogen. Contactinformatie: Beter Blaadje

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk