Nieuws

Acht Tegels toegekend

De Tegel, jaarprijs voor de journalistiek, is deze week uitgereikt aan redacteuren van De Twentsche Courant Tubantia (categorie nieuws), Trouw (achtergrond), Zembla (televisie nieuws), Ondertussen in Nederland (televise achtergrond), Argos (radio nieuws), Holland Doc Radio (radio achtergrond), Beagle: In het kielzog van Darwin (online) en EO Netwerk (talent). Overzicht en publicaties bij De Tegel.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk