Nieuws, Woo

Journalisten dwingen openbaarheid stukken af

Demissionair Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat is alsnog met informatie over de brug gekomen nadat freelance journalist Brenno de Winter (Nu.nl) had aangekondigd naar de rechter te zullen stappen. Samen met collega Vincent Dekker van Trouw berichtte De Winter eerder deze week dat de overheid verantwoording weigert af te leggen over een bedrag van 1,3 miljard euro dat de Nederlandse Spoorwegen in 2000 kregen. Meer bij Bigwobber en Trouw.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk