Nieuws, Woo

Journalisten dwingen openbaarheid stukken af

Demissionair Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat is alsnog met informatie over de brug gekomen nadat freelance journalist Brenno de Winter (Nu.nl) had aangekondigd naar de rechter te zullen stappen. Samen met collega Vincent Dekker van Trouw berichtte De Winter eerder deze week dat de overheid verantwoording weigert af te leggen over een bedrag van 1,3 miljard euro dat de Nederlandse Spoorwegen in 2000 kregen. Meer bij Bigwobber en Trouw.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk