Nieuws

Wereldconferentie vreest problemen door vliegverbod

De organisatie van de wereldconferentie onderzoeksjournalistiek (GIJC 2010) in het Zwitserse Genève meldde afgelopen weekend te vrezen dat de aswolken uit de IJslandse vulkaan roet in het eten zullen gooien. De conferentie start hoe dan ook zoals gepland op donderdag 22 april. De organisatie heeft een extra coördinatiepunt opgericht voor alternatief vervoer en bus- en carpoolers. UPDATE 20-4: vliegverkeer zou vanaf dinsdagochtend weer op gang komen, ook in Zwitserland.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk