Nieuws

Wereldconferentie vreest problemen door vliegverbod

De organisatie van de wereldconferentie onderzoeksjournalistiek (GIJC 2010) in het Zwitserse Genève meldde afgelopen weekend te vrezen dat de aswolken uit de IJslandse vulkaan roet in het eten zullen gooien. De conferentie start hoe dan ook zoals gepland op donderdag 22 april. De organisatie heeft een extra coördinatiepunt opgericht voor alternatief vervoer en bus- en carpoolers. UPDATE 20-4: vliegverkeer zou vanaf dinsdagochtend weer op gang komen, ook in Zwitserland.

Gerelateerde artikelen

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten om een bijzondere leerstoel Onderzoeksjournalistiek in te stellen. De leerstoel wordt voor 5 jaar ingesteld en is tot stand gekomen op initiatief van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor de financiering zijn Vereniging Veronica, Gieskes-Strijbis Fonds en Stichting Democratie en Media bij dit initiatief betrokken.

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk