Nieuws

Archiefonderzoeker ontdekt gevoelige persoonsgegevens

De gemeente Groningen heeft een website met bouwarchieven uit de lucht gehaald nadat archiefonderzoeker Eric Hennekam had ontdekt dat er via gedigitaliseerde documenten adressen, telefoonnummers, bankrekeningen en handtekeningen van burgers op straat waren beland. Hennekam stuitte op de privacyschending tijdens voorbereidingen voor het komende VVOJ Café over persoonsonderzoek op maandagavond 19 april, waarbij hij een workshop geeft over het vinden van persoonsinformatie.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk