Nieuws

Archiefonderzoeker ontdekt gevoelige persoonsgegevens

De gemeente Groningen heeft een website met bouwarchieven uit de lucht gehaald nadat archiefonderzoeker Eric Hennekam had ontdekt dat er via gedigitaliseerde documenten adressen, telefoonnummers, bankrekeningen en handtekeningen van burgers op straat waren beland. Hennekam stuitte op de privacyschending tijdens voorbereidingen voor het komende VVOJ Café over persoonsonderzoek op maandagavond 19 april, waarbij hij een workshop geeft over het vinden van persoonsinformatie.

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk