Nieuws

Archiefonderzoeker ontdekt gevoelige persoonsgegevens

De gemeente Groningen heeft een website met bouwarchieven uit de lucht gehaald nadat archiefonderzoeker Eric Hennekam had ontdekt dat er via gedigitaliseerde documenten adressen, telefoonnummers, bankrekeningen en handtekeningen van burgers op straat waren beland. Hennekam stuitte op de privacyschending tijdens voorbereidingen voor het komende VVOJ Café over persoonsonderzoek op maandagavond 19 april, waarbij hij een workshop geeft over het vinden van persoonsinformatie.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk