Nieuws

Archiefonderzoeker ontdekt gevoelige persoonsgegevens

De gemeente Groningen heeft een website met bouwarchieven uit de lucht gehaald nadat archiefonderzoeker Eric Hennekam had ontdekt dat er via gedigitaliseerde documenten adressen, telefoonnummers, bankrekeningen en handtekeningen van burgers op straat waren beland. Hennekam stuitte op de privacyschending tijdens voorbereidingen voor het komende VVOJ Café over persoonsonderzoek op maandagavond 19 april, waarbij hij een workshop geeft over het vinden van persoonsinformatie.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk