Nieuws

Pulitzer voor ProPublica-onderzoek

Het journalistencollectief ProPublica, ruim twee jaar actief met zelfstandige onderzoeksjournalistiek, heeft een eerste prestigieuze Pulitzer-prijs voor onderzoeksjournalistiek in de wacht gesleept. Het winnende artikel reconstrueert de gebeurtenissen in een ziekenhuis in New Orleans dat na de orkaan Katrina een veel hoger dodental liet zien dan vergelijkbare ziekenhuizen in de omgeving. Het dertienduizend woorden tellende verhaal werd gepubliceerd in The New York Times Magazine en op de website van ProPublica.

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk