Nieuws

Pulitzer voor ProPublica-onderzoek

Het journalistencollectief ProPublica, ruim twee jaar actief met zelfstandige onderzoeksjournalistiek, heeft een eerste prestigieuze Pulitzer-prijs voor onderzoeksjournalistiek in de wacht gesleept. Het winnende artikel reconstrueert de gebeurtenissen in een ziekenhuis in New Orleans dat na de orkaan Katrina een veel hoger dodental liet zien dan vergelijkbare ziekenhuizen in de omgeving. Het dertienduizend woorden tellende verhaal werd gepubliceerd in The New York Times Magazine en op de website van ProPublica.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk