Nieuws

Pulitzer voor ProPublica-onderzoek

Het journalistencollectief ProPublica, ruim twee jaar actief met zelfstandige onderzoeksjournalistiek, heeft een eerste prestigieuze Pulitzer-prijs voor onderzoeksjournalistiek in de wacht gesleept. Het winnende artikel reconstrueert de gebeurtenissen in een ziekenhuis in New Orleans dat na de orkaan Katrina een veel hoger dodental liet zien dan vergelijkbare ziekenhuizen in de omgeving. Het dertienduizend woorden tellende verhaal werd gepubliceerd in The New York Times Magazine en op de website van ProPublica.

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk