Nieuws

Pulitzer voor ProPublica-onderzoek

Het journalistencollectief ProPublica, ruim twee jaar actief met zelfstandige onderzoeksjournalistiek, heeft een eerste prestigieuze Pulitzer-prijs voor onderzoeksjournalistiek in de wacht gesleept. Het winnende artikel reconstrueert de gebeurtenissen in een ziekenhuis in New Orleans dat na de orkaan Katrina een veel hoger dodental liet zien dan vergelijkbare ziekenhuizen in de omgeving. Het dertienduizend woorden tellende verhaal werd gepubliceerd in The New York Times Magazine en op de website van ProPublica.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk