Nieuws

WikiLeaks, het online platform voor klokkenluiders

WikiLeaks heeft zich deze week opnieuw bewezen als digitaal platform voor klokkenluiders, met de videobeelden van een Amerikaanse aanval op Iraakse burgers en journalisten in Bagdad. De dienst, opgezet in 2006, beschermt de anonieme bronnen achter het aangeboden materiaal. In Pauw en Witteman vertelt Rop Gonggrijp over de voorbereidingen van de publicatie.

Bekijk hieronder het gesprek in Pauw en Witteman (7 april 2010).

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk