Nieuws

WikiLeaks, het online platform voor klokkenluiders

WikiLeaks heeft zich deze week opnieuw bewezen als digitaal platform voor klokkenluiders, met de videobeelden van een Amerikaanse aanval op Iraakse burgers en journalisten in Bagdad. De dienst, opgezet in 2006, beschermt de anonieme bronnen achter het aangeboden materiaal. In Pauw en Witteman vertelt Rop Gonggrijp over de voorbereidingen van de publicatie.

Bekijk hieronder het gesprek in Pauw en Witteman (7 april 2010).

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk