Nieuws

WikiLeaks, het online platform voor klokkenluiders

WikiLeaks heeft zich deze week opnieuw bewezen als digitaal platform voor klokkenluiders, met de videobeelden van een Amerikaanse aanval op Iraakse burgers en journalisten in Bagdad. De dienst, opgezet in 2006, beschermt de anonieme bronnen achter het aangeboden materiaal. In Pauw en Witteman vertelt Rop Gonggrijp over de voorbereidingen van de publicatie.

Bekijk hieronder het gesprek in Pauw en Witteman (7 april 2010).

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk