Nieuws

Uitreiking CBS Persprijs in Utrecht

Maandagavond 8 maart wordt in de Utrechtse Winkel van Sinkel de winnaar van de CBS-Persprijs 2009 bekend gemaakt. Het is voor het eerst dat het Centraal Bureau voor de Statistiek een journalistieke productie beloont voor een ‘juiste interpretatie en analyse‘ van CBS-cijfers. Tot de zeven juryleden behoren Erik van Gruijthuisen en Hans van Maanen. Wie de uitreiking wil bijwonen, kan zich bij het CBS aanmelden.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk