Nieuws

Uitreiking CBS Persprijs in Utrecht

Maandagavond 8 maart wordt in de Utrechtse Winkel van Sinkel de winnaar van de CBS-Persprijs 2009 bekend gemaakt. Het is voor het eerst dat het Centraal Bureau voor de Statistiek een journalistieke productie beloont voor een ‘juiste interpretatie en analyse‘ van CBS-cijfers. Tot de zeven juryleden behoren Erik van Gruijthuisen en Hans van Maanen. Wie de uitreiking wil bijwonen, kan zich bij het CBS aanmelden.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk