Nieuws

Metze: aanpassingen boek ‘van geen belang’

Het boek van onderzoeksjournalist Marcel Metze over een reorganisatie bij Rijkswaterstaat zal alsnog, in eigen beheer, verschijnen. Zonder een aantal passages die de ‘persoonlijke levenssfeer’ van betrokken ambtenaren raken, aldus minister Eurlings aan de Tweede Kamer. Volgens Metze zijn die aanpassingen inhoudelijk van geen belang en beslaan ze nog geen kwart pagina. De publicatie staat gepland voor de eerste of de tweede week van maart, laat Metze weten.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk