Nieuws

Filmfestival gewijd aan onderzoeksjournalistiek

Een mini-filmfestival met zes voorstellingen gewijd aan onderzoeksjournalistieke reportages. Dat is de Investigative Film Week, die door het Centre for Investigative Journalism (CIJ) op touw is gezet van dinsdag 2 tot en met zaterdag 6 februari. Je moet er wel voor naar Londen, maar dan heb je ook wat. Zoals ‘Schwarz  auf Weiss’, de nieuwste film van Günter Wallraff. Meer informatie bij het CIJ.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk