Nieuws

Journalismfund-project over moderne slavenarbeid

De eerste publicatie die mede tot stand is gekomen met financiering van het Europese Fonds voor Onderzoeksjournalistiek (Journalismfund.eu) is een feit. Het onderzoek belicht een vorm van hedendaagse slavernij, waarbij arbeiders uit ontwikkelingslanden naar Tsjechië worden gelokt en onder erbarmelijke omstandigheden te werk worden gesteld.  Journalismfund.eu is een initiatief van het Fonds Pascal Decroos.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk