Nieuws

Journalismfund-project over moderne slavenarbeid

De eerste publicatie die mede tot stand is gekomen met financiering van het Europese Fonds voor Onderzoeksjournalistiek (Journalismfund.eu) is een feit. Het onderzoek belicht een vorm van hedendaagse slavernij, waarbij arbeiders uit ontwikkelingslanden naar Tsjechië worden gelokt en onder erbarmelijke omstandigheden te werk worden gesteld.  Journalismfund.eu is een initiatief van het Fonds Pascal Decroos.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk