Nieuws

Journalismfund-project over moderne slavenarbeid

De eerste publicatie die mede tot stand is gekomen met financiering van het Europese Fonds voor Onderzoeksjournalistiek (Journalismfund.eu) is een feit. Het onderzoek belicht een vorm van hedendaagse slavernij, waarbij arbeiders uit ontwikkelingslanden naar Tsjechië worden gelokt en onder erbarmelijke omstandigheden te werk worden gesteld.  Journalismfund.eu is een initiatief van het Fonds Pascal Decroos.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk