Nieuws

Reader onderzoeksjournalistiek voor lokale media

Dat lokale onderzoeksjournalistiek geen contradictio in terminis is, bewijst Michel Robles met een praktische reader die hij heeft samengesteld. Met achttien vuistregels, zes praktijkvoorbeelden uit eigen land en vijf uit het buitenland. De 37-pagina’s tellende reader, getiteld ‘Onderzoeksjournalistiek voor lokale media’, is voor VVOJ-leden nu als pdf-bestand te downloaden (inloggen vereist). Op de  VVOJ Conferentie november 2009 was er een workshop aan gewijd.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk