Nieuws

Reader onderzoeksjournalistiek voor lokale media

Dat lokale onderzoeksjournalistiek geen contradictio in terminis is, bewijst Michel Robles met een praktische reader die hij heeft samengesteld. Met achttien vuistregels, zes praktijkvoorbeelden uit eigen land en vijf uit het buitenland. De 37-pagina’s tellende reader, getiteld ‘Onderzoeksjournalistiek voor lokale media’, is voor VVOJ-leden nu als pdf-bestand te downloaden (inloggen vereist). Op de  VVOJ Conferentie november 2009 was er een workshop aan gewijd.

Gerelateerde artikelen

De Global Investigative Journalism Conference (GIJC) is ‘s werelds grootste bijeenkomst van onderzoeksjournalisten. De conferentie biedt training in tools, workshops en netwerkmogelijkheden. Om de twee jaar wordt er een wereldconferentie georganiseerd. Inmiddels heeft GIJC meer dan 10.000 journalisten uit 140 landen samengebracht.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk