Nieuws

Journalisten reageren op rapport Davids

Voor Nederlandse militaire betrokkenheid bij de oorlog in Irak heeft de commissie Davids geen aanwijzingen gevonden, zo stelt het inmiddels veelbesproken rapport.  Onderzoeksjournalisten Huub Jaspers (Argos) en Kees Schaap (ZEMBLA) reageerden dinsdagavond in De Wereld Draait Door. Davids heeft dat punt volgens hen niet goed onderzocht.

Bekijk hieronder het gesprek in DWDD.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk