Nieuws

Journalisten reageren op rapport Davids

Voor Nederlandse militaire betrokkenheid bij de oorlog in Irak heeft de commissie Davids geen aanwijzingen gevonden, zo stelt het inmiddels veelbesproken rapport.  Onderzoeksjournalisten Huub Jaspers (Argos) en Kees Schaap (ZEMBLA) reageerden dinsdagavond in De Wereld Draait Door. Davids heeft dat punt volgens hen niet goed onderzocht.

Bekijk hieronder het gesprek in DWDD.

Gerelateerde artikelen

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

De Global Investigative Journalism Conference (GIJC) is ‘s werelds grootste bijeenkomst van onderzoeksjournalisten. De conferentie biedt training in tools, workshops en netwerkmogelijkheden. Om de twee jaar wordt er een wereldconferentie georganiseerd. Inmiddels heeft GIJC meer dan 10.000 journalisten uit 140 landen samengebracht.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk