Nieuws

Journalisten reageren op rapport Davids

Voor Nederlandse militaire betrokkenheid bij de oorlog in Irak heeft de commissie Davids geen aanwijzingen gevonden, zo stelt het inmiddels veelbesproken rapport.  Onderzoeksjournalisten Huub Jaspers (Argos) en Kees Schaap (ZEMBLA) reageerden dinsdagavond in De Wereld Draait Door. Davids heeft dat punt volgens hen niet goed onderzocht.

Bekijk hieronder het gesprek in DWDD.

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk