Nieuws

Onderzoek burnout onder Vlaamse journalisten

Onderzoek onder beroepsjournalisten in Vlaanderen toont een verhoogd risico aan op burnout. Marleen Teugels, Elke Van Hoof en Hans De Witte hebben de resultaten van hun onderzoek gepubliceerd in Over.werk, het tijdschrift van het Steunpunt WSE (uitgegeven door Acco). VVOJ-leden kunnen het artikel ook hier downloaden als pdf (inloggen vereist).
Ook tijdens de VVOJ Conferenties 2009 en 2008 heeft Teugels verteld over het onderzoek. Meer lezen:
‘Burnout bij journalisten: problemen en remedies’ (verslag workshop VVOJ Conferentie 2009, inloggen vereist)
Vlaamse journalisten lopen aanzienlijk risico op burnout (bericht)

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk