Nieuws

Onderzoek burnout onder Vlaamse journalisten

Onderzoek onder beroepsjournalisten in Vlaanderen toont een verhoogd risico aan op burnout. Marleen Teugels, Elke Van Hoof en Hans De Witte hebben de resultaten van hun onderzoek gepubliceerd in Over.werk, het tijdschrift van het Steunpunt WSE (uitgegeven door Acco). VVOJ-leden kunnen het artikel ook hier downloaden als pdf (inloggen vereist).
Ook tijdens de VVOJ Conferenties 2009 en 2008 heeft Teugels verteld over het onderzoek. Meer lezen:
‘Burnout bij journalisten: problemen en remedies’ (verslag workshop VVOJ Conferentie 2009, inloggen vereist)
Vlaamse journalisten lopen aanzienlijk risico op burnout (bericht)

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk