Nieuws

Onderzoek burnout onder Vlaamse journalisten

Onderzoek onder beroepsjournalisten in Vlaanderen toont een verhoogd risico aan op burnout. Marleen Teugels, Elke Van Hoof en Hans De Witte hebben de resultaten van hun onderzoek gepubliceerd in Over.werk, het tijdschrift van het Steunpunt WSE (uitgegeven door Acco). VVOJ-leden kunnen het artikel ook hier downloaden als pdf (inloggen vereist).
Ook tijdens de VVOJ Conferenties 2009 en 2008 heeft Teugels verteld over het onderzoek. Meer lezen:
‘Burnout bij journalisten: problemen en remedies’ (verslag workshop VVOJ Conferentie 2009, inloggen vereist)
Vlaamse journalisten lopen aanzienlijk risico op burnout (bericht)

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk